Vakantie vieren aan het meer van Bolsena...

Men verblijft in typische  intaliaanse landhuizen in privee omgeving. Vakantie aan het meer van Bolsena betekent genieten van natuur en kultuur.

Bolsenasee ... betekent, Italie daar te bezoeken, waar het nog oorspronkelijk is en waar de natuur en de kultuur op een prettige manier verbonden zijn. Heuvelachtig boerenland en oude steden omgeven het bijna cirkelvormige meer (doorsnee 13 km), waarvan de schoonheid en het klimaat reeds door pauzen uit de renaissance tijd gewaardeerd werden. Zij brachten de zomer door op het eiland Bisentina en lieten er ons als dank  zeven eilanden na. 
Ook werd het meer al in vroegte tijden als vakantiegebied ontdekt, doch behoort het nog steeds tot de weinig bekende vakantiebestemmingen in Italie.  Het is voornamelijk een agrarisch gebied met groene bergkammen, dun bevolkt land, wijngaarden en olijfboomgaarden. Overal ontmoet de bezoeker indrukken die je honderden jaren terugbrengen. Ook valt op de liefde die de bewoners hebben voor natuurbehoud, dat tyoisch is voor de landelijke levensstijl van de bewoners van deze regio. Bolsenasee
Bolsenasee Het meer van Bolsena ligt in noordelijk Lazio waartoe ook Rome behoort. Zij is een van de grootste kultuurlandschappen van Italie, waar tot voor kort veel Kunst gemaakt werd, meer nog als in de naast liggende regio's Umbrie en Toscane. Het noorden van Lazio, vanaf het meer tot aan Rome is de oorsprong van het Etruskenland met een geschiedenis van 2500 jaar geleden. Met etruskische graftomben, antieke heiligdommen, verstilde kloosters en parken die in de 16e eeuw werden aangelegd. Ook zijn er veel musea met kunst uit deze Etruskische periode. Bijzondere excursies zijn de adembenemende Dom van Orvieto of de tovertuin van Niki de Saint Phalle.
Bolsenasee Vakantie vieren aan het meer van Bolsena betekent ook: zeilen, zwemmen, surfen, wandelen, fietsen, vlinders, cappuccino op het terras, in de zon zitten en niets doen, een goed glas lokale wijn drinken. La Dolce far Niente.